Reméljük legalábbis, 90 perc alatt a fiúk meg tudják nyerni a szezon utolsó trófeáját, a Spanyol Király Kupát. Az ellenfél a Sevilla lesz ezúttal, aminek nem feltétlen lehet örülni. Unai Emery fiai bár a bajnokságban nem épp előkelő helyen végeztek, az Európa Ligát hátrányból tökéletes második félidővel megnyerték. És gondoljunk csak vissza arra az augusztusi tbiliszi estére, mikor 4-1ről 29 perc alatt kiegyenlítettek. Többször is bizonyították: elég egy kis hiba és lecsapnak.

A Barca kiváló formában vág bele a meccsbe. A fiúk az elmúlt öt meccsen igencsak magabiztosan végül másodjára is megnyerték a bajnokságot. 24 lőtt gól és 0 kapott magáért beszél, úgy hiszem. Az MSN is jó formát mutat, a szezonban 129 gólnál járnak támadóink. A mieinkről sokat nem mondanék, pár mondatot. Nagyon fontos a Sevilla ellen, hogy megtartsuk a labdát. Birtokolni kell, ki kell őket fárasztani. Ilyen téren azt hiszem nem lesz gond. A mélyen megszerzett labdákkal pedig lehetőség szerint el kell futni, meg kell játszani Lajosékat elől, tudjuk az milyen veszélyeket rejt magában. Nem hiszem, hogy 150%-os koncentráltság és a stílusunk tartása mellett kétségünk lehet. 

A Sevilla viszont már más tészta. Aki látta a Liverpool elleni meccsüket, vagy az augusztusi szuperkupát ellenünk, tudja miről beszélek. Soha egy pillanatra nem szabad magunkénak hinni a meccset. 90 perce lesz mindkét csapatnak a duplára, rá is hajtanak. Kulcsfontosságú Nzonzi és Krychowiak kivétele a játékból, ugyanis a Pool ellen is láthattuk, amint Krychowiak visszalép, könnyűvé válik a labdakihozatal, és villámgyorsan megindulnak, ezt pedig nem szeretnénk. Gyors, gólerős és pontos szélsőkkel, egy nagyszerű befejezőcsatárral és a jó lövő Banegaval kell ma szembe néznie Stegennek és a védelemnek, minden koncentrációjukra szükség van. 

Összességében végig komolyan kell őket venni, még akkor is, ha esetleg a meccs már agyon van nyerve és nincs sok hátra. Ez a Sevilla nagyon kellemetlen meglepetéseket tud okozni. 90 perc van hátra a szezonból, koronázzuk meg sikerrel!

Várható kezdők:

Sevilla (4-2-3-1): Soria - Escudero, Carrico, Kolodziejczak, Mariano - Nzonzi, Krychowiak - Vitolo, Banega, Coke - Gameiro

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Alves, Mascherano, Piqué, Alba - Rakitic, Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar