Tartalékos kezdővel állt fel Enrique a mai mérkőzésen. Bőven belefért.

Az első félidőben a Barca dominált, de voltak kisebb-nagyobb hibák, melyeket a vendégek egyáltalán nem tudtak kihasználni. Ellenkező esetben viszont igen: az első gól egy óriási védelmi hibasorozatból született, mely után Arda letette Suareznek, akit még a szörnyen kijövő kapus is segített a borzasztó védelem mellett. 

Neymar nagyon sziporkázptt a meccsen, a második találat tőle indult a mai meccsen is kiválóan beadó Robertonak, Rafinhának pedig már csak be kellett fejelnie. Ezzel volt 2.

Aztán a második félidőben a csapat bevette a jól bevált taktikát, amit személy szerint nagyon utálok: leszarták a meccset. Értem én, hogy tartalékolnak, pihennek, stb., de ezért ment ki a meccsre az a nem tudom hányezer néző, hogy ezt lássa? Szeritem nem. Láttunk egy borzalmas 35 percet, majd jött a cirkusz és a kenyér az utolsó 10 percben, hogy biztos ne nyávogjunk. Már kussolok is, bocsánat!

Sporting - Barcelona 0-5

A23 kolléga elkészítette a statisztikákat. Köszi!

Ter Stegen - Szokásos bajnoki meccs: kicsiket védi, van 1-2 hajmeresztő hibája, illetve 2-3 rossz passza. Ez már megszokott, mint az osztályzatom az efféle meccseire. 7

Roberto - Továbbra is rendkívül magabiztos, sokat küzd, jól passzol. Beadni pedig fantasztikusan tud! Remek taktika hagyni felfutni, kipasszolni neki oldalra, hiszen ő úgyis ad neked egy gólpasszt. Számszerűleg ma kettőt. 

Mathieu - Továbbra is tartom, hogy ezekre a mérkőzésekre nyugodtan betehető, különösen, ha valaki más sérült a poszton. Ezek a csapatok ellen nincs kifejezetten sok érdemi dolga, így nagy hibát sem láthatunk tőle. 7

Digne - Talán ma nem volt annyira látványos, mint egyébként szokott. Nagy hibát nem láttam tőle, említésre méltó megoldást sem igazán, ez egy teljesen átlagos meccs volt. 7

Busquets - Főleg az első félidőben éreztem azt nála, hogy eléggé le van lassulva. Magához képest rengeteg volt a rossz megoldás, csomószor lemaradt, vagy eladta a labdát. Ennél ő jobb  szokott lenni. 7

Rafinha - Végre tényleg kezd belelendülni, ami mindenképp jó hír, hiszen megbízható emberként lehet rá tekinteni, így könnyen pótolhat bárkit fontosabb szakaszán a szezonnak. És úgy néz ki, a góltermelést is elkezdte, hisz az elmúlt 2 bajnokin, amikor pályára lépett, be is talált. (Igaz, aztán persze produkált egy szürke második játékrészt.)  7

Gomes - Talán Robert Fernandez sportigazgatónk nyilatkozta azt a nyáron, hogy minden átigazolási szezonban vannak előre megtervezett, illetve teljesen váratlan, előre be nem kalkulált igazolások. Állítólag utóbbi volt André Gomes esete is. Elvileg régóta figyelték, és a Valencia hirtelen adódott pénzügyi problémái miatt most volt egy remek lehetőség leigazolni. Én ezt mind elhiszem, de ettől még rohadtul nem győzött meg. Valahogy nem látom a meccsről meccsre történő fejlődést, még mindig elég gyenge a fizikai párharcokban, sokszor ötlettelen, de ma legalább már az is kiderült, hogy szarul is lő. 

Neymar - Nagyon úgy néz ki, megint ő lesz a vezér Messi távollétében, fantasztikusan játszott ma is. Ötletesen, értelmesen, veszélyesen futballozott, nem csoda, hogy ő lett a meccs embere. Ezt a Neymart már szeretem! 

Suarez - Kapott egy ajándékgólt, csinált pár jó cselt, párszor önzőzött, de igazából ennyi. Nem élete meccse. 7

Arda - Lehet, az én hibám, de megmondom őszintén, szinte alig láttam labdával a pályán. Mintha kivonták volna a játékból. De biztos, ami biztos, fejelt egy ajándékgólt. Statisztikajavító. 

Denis - A szezonkezdet után kiszorult a kezdőből, az elmúlt meccseken ha pályára lépett, csereként tette. Ma ügyesen játszott, és adott egy fantasztikus gólpasszt Neymarnak.

Alcacer - Számomra az elmúlt meccseken kiderült, hogy csereként annyit ér, mint átlag embernek a kovalens kötés fogalmának ismerete. Semmit.