A tökutolsó helyezett Granada csapata érkezett a Camp Nouba tegnap, inkább kevesebb, mint több reménnyel. 

A meccs kapcsán nézzük meg, mit ad ki ez a weboldal a "minimum" definiciójaként: 

Azért legyen itt magyarul is: " 1. vmiből a legkevesebb 2. minimális érték 3. a szükséges legkisebb mennyiség".

Sajnos screenshotolás közben úgy éreztem, valami lemaradt a weboldalról. Így hát vettem a bátorságot, és kiegészítettem. Most már tökéletes: 

" 6. A Barcelona tegnap esti teljesítménye a Granada ellen."

Már a meccs elején érezni lehetett, hogy a Barca a keddi City ellen visszavágó szellemében játszik, melyet egyébként Kassai Viktor fog vezetni. Azaz úgy döntöttek, hogy hiába van meccsnap, így is pihenni fognak, mely a nagy semmittevésben sikerült is. Mindenki arra várt, hogy legyen vége a meccsnek.

Még a meccs eleje volt a legérdekesebb, amikor az abszolút esélytelennek hitt Granada magasan helyezkedve kezdett, szívesen támadtak ki, nem ilyedtek meg az ellenféltől. Digne támadásoknál feljebb lépett, ezzel kialakult a mostanában oly gyakori 3 védős rendszer. Egyébként a meccs folyamán gyakran Rakitic lépett be harmadik védőnek, amíg Roberto és a már említett francia feljebb lépett. 

Gyorsan kialakult a várható mezőnyfölény a hazaiak részére, de a támadásokban elakadt a csapat. Suareznek volt egy ordítóan nagy helyzete, melyet sikeresen kihagyott, de igazából ennyire kurtán tudok csak írni az első félidőről. 

A meccs statisztikáiból azért lejön, hogy a vendégeknek még így sem volt semmi közük a meccshez. Végülis a tabellán elfoglalt helyükhöz méltóan játszottak.

A srácok tényleg csak a minimumot akarták hozni, a lehető legkevesebb energiát beletenni, ami épp elég a győzelemhez. Ehhez 2 perc fellángolás szükséges egy ilyen ellenfél ellen, ezt a 2. félidő legelején becsülettel teljesítették is Rafinha révén. Utána meg folytatódott ugyanaz, mint az első 45 percben. 

Én értem, hogy kedden fontos meccs lesz, de akkor sem tudom hova tenni ezt a tegnapi elképesztő lustaságot. Borzasztóan nem volt kedvük játszani, mely szerintem eléggé lelombozta a 82 ezer (!) kilátogató nézőt és a kitudja hány ezer, millió embert, akik képernyőn keresztül követték a mérkőzést.  Ráadásul a Granada volt az ellenfél, aki tökutolsóként nem a legerősebb védelmet képviseli, így még meg sem kellett volna a Barcának erőltetni magát, hogy rúgjanak 2-3-at. De legalább jól játsszanak. 

Évek óta minden Barca-meccset végignézek, amit tudok. Így kb. 5-6 találkozót szoktam kihagyni. Minden esztendőben van az a 2-3 Barca meccs, amikor ki szoktam kapcsolni a tv-t, és inkább valamilyen hasznosabb időtöltés után nézek. Szerencsére nem gyakran vannak ilyen meccsek, de azok után elég szomorú szoktam lenni. Tegnap csak azért maradt bekapcsolva a tv, mert nekem kell megírnom ezt az értékelőt. 

Pontozásként mindenki kap egy hatésfelest, mentalitásra egy hármast. Mert bizony tegnap nagyon elszomorított a meccs. A papírra csak annyit írtam, hogy "álmosítóan ótvar szar".  A hét csalódása. 

Barcelona - Granada 1-0