Ismét bajnoki fordulót rendeztek a válogatott meccsek után, a Malaga csapatát fogadtuk a Camp Nou-ban, ránézésre ez is csak egy kötelező győzelem a sok közül, de ez korántsem így lett.

Már a kezdőcsapatban is volt néhány érdekesség: Piqué visszatért a sérüléséből és újra kezdő volt, párja a védelem közepén Mascherano volt. Alba is a keretben volt, de egyelőre csak a padon, a kezdőben ezúttal is Digne, míg a jobb oldalon szokás szerint Sergi Roberto játszott. A középpályán a Denis-Rafinha páros, valamint a 400. meccsét teljesítő Busguets. A támadó hármasban bal oldalt Neymar, jobb szélen Messi meccs előtti rosszul-léte miatt Arda, középen pedig Suarez eltiltásának következményeképp Alcácer.

A játék képe az elejétől ugyanaz volt, annyi különbséggel hogy az idő előre haladtával a vendégeknek minden egyre jobban fájt, a lecserélt játékosnak a csere-táblán a mezszáma látványa is erős fájdalmat okozott. A mérkőzésről gyakorlatilag oldalakat lehetne írni, a szépen kidolgozott, ám elpuskázott helyzetekről, Neymar cseleiről amikből rendszerint nem lett semmi, vagy a Malaga játékosainak időhúzásáról, de akár röviden, tömören megfogalmazva mondhatunk annyit: ez kevés volt.

Hiába volt szinte az egész meccsen nálunk a labda, hiába lőttünk hétszer annyit kapura, ez kevésnek bizonyult. Kameni élete meccsét játszotta(habár ezt minden Real és Barcelona elleni meccse után elmondják róla), a katalánoknál pedig érződött Messi és Suárez hiánya elől, és Iniesta zsenialitása a középpályáról. A 69. perctől emberelőnyben játszhattunk, miután a Realtól kölcsön kapott fiatal, Diego Llorente felrúgta Neymart, de ez sem segitett a helyzeten.

Ahogy az a statisztikákból kristálytisztán látszik, a csapat próbálkozott, de ez ma sajnos nem jött össze. Ahogy Piqué mondta a meccs után: "Van, amikor egyszerűen semmi nem akar bemenni"

A Real Madrid a forduló rangadóján legyőzte az Atleti-t, így már 4 pont az előnyük a tabella élén. Ha komolyan versenybe akarunk szállni velük a bajnoki címért (márpedig akarunk),akkor  nem nagyon férnek bele efféle hibák, ilyen kaliberű csapatok ellen főleg nem.

Reméljük, csak a mai meccs volt ilyen, és a fiúk összeszedik magukat, hiszen a héten BL, szerdán a Celtic vendégei leszünk, majd hétvégén a Sociedad-hoz látogatunk. Nem beszélve arról, hogy két hét múlva a Real-t fogadjuk a szezon első klasszikusán.