Újabb trófeával bővült vitrinünk. A hajnalba nyúló meccsen a Barcelona igencsak nehezen és küszködve, ám végül 2-0 arányban megverte a Sevilla csapatát, ezzel huszonnyolcadik alkalommal elhódítván a spanyol Király Kupát. 

Korántsem higgadt, fairplay díjas meccs volt ez a mai. A 41 elkövetett mezőnyszabálytalanság, a 12 sárga- és 3 piroslap magáért beszél. Nem indult túl jól az első félidő, látszott a Sevillán feltett szándékuk, a trófea elnyerése. Neki is kezdtek, ám barcelonai oldalról sikerült semlegesíteni a veszélyes helyzeteket. A csapat ugyanakkor nem jutott normális lövőhelyzetig (a kaput a 76. percig nem is sikerült eltalálni). A higgadt első félidő talán legfontosabb kulcsmomentuma az volt, mikor a szépen kilépő Kevin Gameiro a Javier Mascheranoval való küzdelem végett a földön terült el. Carlos del Cerro sokat nem gondolkodott, meg is mutatta piros színű kártyáját az argentinnak. Az ítélet jogosságán, valamint azon, hogy Gameiro kézmozdulatai (akinek nem éppen Mascherano talpon maradása volt a ' Jordi célja) nem értek sárgát, lehet vitatkozni. Javier utolsó emberként faltolta le a csatárt, így érthető az ítélet, de a sevillai kilences is sokat tett az argentin földre viteléért. Na mindegy. Nem sokkal ez után a játékvezető három sípszóval negyed órás pihenőt jelzett.

A második játékrész ennél sokkal izgelmasabb, és durvább volt. A Sevilla nagyon belekezdett, beszorította az akkorra 10 emberre fogyó Barcelonat, de a gól nem jött. A Barca tőle szokatlanul játszott, ami magyarázható a 10 emberrel, de akkor is furcsa. Az igazán nagy tragédia pedig csak most következett: az 55. percben Suárez egy magas labda után nyúlva egyenlőre nem tudni milyen sérülést szedett össze, nem tudta folytatni a meccset. Így az ő helyét Rafinha vette át. A pörgős második félidőben volt helyzet mindkét oldalon, csak a gól nem jött. Unai Emery megnyerni kívánván a meccset, 10 perccel a rendes játékidő vége előtt Mariano helyett Yevgen Konoplyankát hozta be, ezzel három védőre átállva. Itt nyílt igazán nagy lehetőség a Barca előtt: meg kell futni az ellenfelet. Mind hiába, nem jött a gól. Aztán a 90+1. percben Neymar jó pozítióban lépett ki, kapott egy szép labdát. Banega viszont ott termett, s belerúgott a brazilba, Del Cerro ezt is kiállítással jutalmazta. Az ezután is góltalan második játékrész végén az eredményjelző 0-0-t mutatott. Jött a hosszabbítás. 

Az eddigiekhez viszonyítva nyugodtan telt az első pár perc. Mindkét fél 10 emberel játszott, egyenlő számú játékossal pedig a Barcelona jobb volt. Ez ki is mutatkozott hamarost. Lionel Messi kiugratásával Alba lépett el, majd pöccintett Rico mellett a kapuba. 97' Jordi Alba 1-0!

Elpattant a cérna a Sevillában. Egyre-másra kapták a sárgalapokat, komolyan megnéznék egy statisztikát arról, hányszor volt Neymar a gyepen...A 121. percig bírta idegekkel Daniel Carrico, aki előbb faultért majd inzultátlásért másodperceken belül 2 sárgalappal elhagyta a pályát. Neymar bosszúja pedig nem váratta magát. A 123. percben tisztán tálalt Messi a brazil elé, aki kapásból nem hibázott, ezzel eldöntve a trófea sorsát. 123' Neymar 2-0!

Ez volt tehát összességében a meccs. Egy személyes észrevétel: ráfázunk ha feladjuk a taktikánkat. A mai meccsen nem az a Barca nyert amelyik az előző ötön. Sok volt a hiba, sokat engedtünk a Sevillának, akik csak ezért nem vertek minket meg mert fáradtak voltak. Nem volt szép meccs. A bírói ténykedést mindenki mga döntse el, hova teszi, nekem nem tetszett. Ennyi volt tehát a 2015/2016-os szezon a Barcának, melyet egy hullámvölgyből kilábalva 2 trófeával zárt. Bővebb értékelést a szezonról, és a játékosoról és a csapat egészéről a héten hozunk nektek. Köszönjük a figyelmet. VISCA EL BARCA!!!

Így ünnepelt a Camp Nou