A katalánok biztosították a  C-csoport első helyét, miután Leo duplájával sima győzelmet arattunk Glasgow-ban (és miután a Mönchengladbach City pontot rabolt a City ellen).

Enrique nem tartogatott túl sok meglepetést a kezdőben, Alba és Messi visszatértek, a sérült Iniesta helyén ezúttal Gomes kapott szerepet.

A csapat óvatos játékkal kezdte a meccset, számítva a Celtic erős letámadó játékára, akik nem is okoztak csalódást, oda is léptek párszor nem feltétlen szabályosan. A Barca játéka elég lassú, és a Celtic számára olykor kiszámítható volt emiatt, néhányszor sikerült közbeavatkoznia egy-egy zöld-fehér mezesnek, ám helyzetekben nem bővelkedtek.

Ellenben a vendégeknek többször is megszerezhették volna a vezetést,a 20. percre már teljesen visszaállt a Celtic, irányítottuk a meccset. Neymar megindulása és középre adása, vagy Rakitic fejese után még nem, de a 24. percben Neymar emelése után egy gyönyörű kapáslövéssel Messi végre megtörte a jeget. 1-0

A bekapott gól után a Celtic ismét letámadott, próbáltak mindenhol ott lenni, és megakadályozni a vendég labdajáratásokat. A meccs ezen időszakára leginkább a Stegen-nel passzolgató vedőink jellemzők. De a hazaiaknak ekkor sem jött össze, sőt, első kapuralövésük is csak a 36.percben jött Dembelétől, de ter Stegen szépen védett ezúttal is.

Viszonylag sok volt a pontatlanság a játékunkban, de ezt nem tudták kihasználni, hiszen Mascherano és Piqué párosa szinte kivétel nélkül állította meg a hazai rohamokat. Pontatlanságaink ellenére viszont sikerült helyzeteket kidolgozni, a levegőben volt a második gól, de egyelőre még nem érkezett. Félidőben tehát Celtic 0-1 Barcelona.

A félidei statisztikákból látszik, uraltuk a meccset

A második felidő elejére a Celtic ismét elővette a keményen letámadós arcát, ezúttal néhány helyzetet is sikerült kialakítaniuk, ám ezek nem jelentettek komoly veszélyt Stegen kapujára. 

A legnagyobb hazai helyzet Dembelé nevéhez fűződik, az 53. percben egy beadás után a védőink elfeledkeztek róla, sikerült fejelnie, de német kapusunk eszén most sem jár túl, maradt az egy gólos előnyünk.

Gyorsan jött a büntetés: néhány perccel később Roberto passzolt Suareznek a büntetőterületen belül, ahol egy hazai védő elkaszálta. Tizenegyest végezhettünk el, melyben köztudottan sokat hibázunk, izgulhattak tehát a szurkolók. Messi állt a labda mögé, a kapus elvetődött, Leo pedig az ő helyére, középre lőtt, ezzel megduplázva előnyünk, és saját góljainak számát. 2-0

Enrique először a 65. percben cserélt, mivel Alba nem bírt volna 90 percet, helyét Digne vette át a védelem bal oldalán. A francia jól szállt be, a 68. percben vezetett ellentámadásunkban nagy szerepe volt, de a végén Messi nem talált be, nem sikerült az újabb mesterhármas a Celtic ellen.

Neymar, aki az egész meccsen osztogatta a jobbnál jobb passzokat, nem tudott betalálni, akárhogyan próbálkozott. Viszont a skótok jobbhátvédjével, Lustig-gal megtalálták egymást néhányszor, ennek eredménye a 71. percben a sárga lap, így ki kell hagynia az utolsó csoportmeccset, ahol egyébként tét nélkül játszhatunk majd.

Egy perccel később újabb csere következett, Piqué helyét a klub fiatal védője, Marlon vette át. Ezzel bemutatkozott tétmeccsen is a csapatban. Nem sokkal később a sárga lapos Neymart Arda váltotta.

Innentől lelassult, és nyugodtabbá vált a mérkőzés, a Celtic érezhetően elfáradt és beletörődött hogy most sem tudják legyőzni a katalán gárdát. A Barca tartotta a labdát, nekik már nem volt sürgős. A 82. percben Suarez végképp eldönthetett volna mindent, de Messi passza után csak a kapufát sikerült eltalálnia.

Innentől gyakorlatilag semmi említésre méltó nem történt, kivétel Rakitic sárgája, így ő sem lehet ott az utolsó fordulóban.

Végeredmény: Celtic 0-2 Barcelona

Az eredmények kedveztek is nekünk: mivel a Manchester City pontokat hullajtott Németországban, már biztos az első helyünk az utolsó forduló előtt

Értékelések:

Ter Stegen: sok dolga ma nem volt, de amit kellett, hibátlanul megoldott. 7

Sergi Roberto: voltak jó megoldásai, a legemlékezetesebb megmozdulása a büntető előtti passza Suareznek. 7

Gerard Piqué: Mascheranoval ketten nem sok esélyt adtak a hazai támadóknak, reméljük a Clasico-ig kitart a forma, esetleg javul. 8

Javier Mascherano: ugyanaz mint spanyol társa, jól játszott egy-két amolyan Mascherano-s hibával, de baj nem lett belőle. Azért személy szerint örülnék ha Umtiti játszana a Real ellen. 7

Jordi Alba: visszatérésnek tökéletes volt ez a meccs neki. Nem játszott végig, de amikor pályán volt, jól teljesített. 7

Sergio Busquets: mintha végre visszatalálna a régi önmagához, támadásban és védekezésben egyaránt hasznos tagja volt a csapatnak. 8

André Gomes: nem sokat tudott hozzátenni a meccshez, egyértelműen a leggyengébb teljesítmény az övé ma. 5

Ivan Rakitic: hasznosan játszott, de nem igazán villogott, nem sok kreatív megoldást láthattunk tőle. 7

Neymar: sok hasznos passza volt, de emellett nem alkotott kiemelkedőt, és egy sárgát is begyűjtött. 6

Luis Suarez: szorosan a védők gyűrűjében kellett játszania az egész meccsen, amit lehet kihozott magából, és a mindent eldöntő büntetőt is neki köszönhetjük. 7

Lionel Messi: visszatért, természetesen végig játszott, lőtt két gólt. Többet nem lehet kérni tőle azt hiszem. 9

A cserék közül Marlon, akit kiemelnék, nagy jövő előtt áll, reméljük ezt Enrique is tudja, és ilyen meccseken inkább neki, nem pedig Matyinak szavaz bizalmat.

Legközelebb vasárnap, este 20:45-től láthatjuk a csapatot, a bajnokság 13. fordulójában a Sociedad lát vendégül minket, ahova az utóbbi időkben nem nyerni járunk. A Real előnye négy pont (mellesleg ők otthon játszanak a Gijón-nal), így most kötelező lenne a győzelem.