Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Évente kétszer az a bizonyos meccs 

A tökutolsó helyezett Granada csapata érkezett a Camp Nouba tegnap, inkább kevesebb, mint több reménnyel. 

A meccs kapcsán nézzük meg, mit ad ki ez a weboldal a "minimum" definiciójaként: 

Azért legyen itt magyarul is: " 1. vmiből a legkevesebb 2. minimális érték 3. a szükséges legkisebb mennyiség".

Sajnos screenshotolás közben úgy éreztem, valami lemaradt a weboldalról. Így hát vettem a bátorságot, és kiegészítettem. Most már tökéletes: 

" 6. A Barcelona tegnap esti teljesítménye a Granada ellen."

Már a meccs elején érezni lehetett, hogy a Barca a keddi City ellen visszavágó szellemében játszik, melyet egyébként Kassai Viktor fog vezetni. Azaz úgy döntöttek, hogy hiába van meccsnap, így is pihenni fognak, mely a nagy semmittevésben sikerült is. Mindenki arra várt, hogy legyen vége a meccsnek.

Még a meccs eleje volt a legérdekesebb, amikor az abszolút esélytelennek hitt Granada magasan helyezkedve kezdett, szívesen támadtak ki, nem ilyedtek meg az ellenféltől. Digne támadásoknál feljebb lépett, ezzel kialakult a mostanában oly gyakori 3 védős rendszer. Egyébként a meccs folyamán gyakran Rakitic lépett be harmadik védőnek, amíg Roberto és a már említett francia feljebb lépett. 

Gyorsan kialakult a várható mezőnyfölény a hazaiak részére, de a támadásokban elakadt a csapat. Suareznek volt egy ordítóan nagy helyzete, melyet sikeresen kihagyott, de igazából ennyire kurtán tudok csak írni az első félidőről. 

A meccs statisztikáiból azért lejön, hogy a vendégeknek még így sem volt semmi közük a meccshez. Végülis a tabellán elfoglalt helyükhöz méltóan játszottak.

A srácok tényleg csak a minimumot akarták hozni, a lehető legkevesebb energiát beletenni, ami épp elég a győzelemhez. Ehhez 2 perc fellángolás szükséges egy ilyen ellenfél ellen, ezt a 2. félidő legelején becsülettel teljesítették is Rafinha révén. Utána meg folytatódott ugyanaz, mint az első 45 percben. 

Én értem, hogy kedden fontos meccs lesz, de akkor sem tudom hova tenni ezt a tegnapi elképesztő lustaságot. Borzasztóan nem volt kedvük játszani, mely szerintem eléggé lelombozta a 82 ezer (!) kilátogató nézőt és a kitudja hány ezer, millió embert, akik képernyőn keresztül követték a mérkőzést.  Ráadásul a Granada volt az ellenfél, aki tökutolsóként nem a legerősebb védelmet képviseli, így még meg sem kellett volna a Barcának erőltetni magát, hogy rúgjanak 2-3-at. De legalább jól játsszanak. 

Évek óta minden Barca-meccset végignézek, amit tudok. Így kb. 5-6 találkozót szoktam kihagyni. Minden esztendőben van az a 2-3 Barca meccs, amikor ki szoktam kapcsolni a tv-t, és inkább valamilyen hasznosabb időtöltés után nézek. Szerencsére nem gyakran vannak ilyen meccsek, de azok után elég szomorú szoktam lenni. Tegnap csak azért maradt bekapcsolva a tv, mert nekem kell megírnom ezt az értékelőt. 

Pontozásként mindenki kap egy hatésfelest, mentalitásra egy hármast. Mert bizony tegnap nagyon elszomorított a meccs. A papírra csak annyit írtam, hogy "álmosítóan ótvar szar".  A hét csalódása. 

Barcelona - Granada 1-0

Tovább

Fortuna áldása

A hétvégén Valenciába látogatott a csapat, ahol mindenképp parázs összecsapásra lehetett számítani. Így is lett. 

Kiegyenlítetten indult a mérkőzés, mindkét csapatnak voltak támadó időszakai, de aztán 10 perc után a Valencia kezdett el irányítani. Ezt brutális szabálytalanságokkal toldották meg, melynek köszönhetően Iniesta gyorsan kihulott, várhatóan 8 hetet kell kihagynia. 

A Valencia ekkor inkább a jobb oldalt erőltette, hiszen Digne egyáltalán nem tudta felvenni a versenyt a gyors szélsőkkel, simán elfutottak mellette, melyet a belső védelem csak nehezen tudott kompenzálni. 

A Valencia erős letámadást gyakorolt a katalánok védelmére, mely ellen nehéz játszani, de ha egyszer sikerül mögéjük kerülni, akkor komoly gólhelyzet alakulhat ki. Ez így is lett, Messi gólja pedig sokak szerint szabálytalan, nem véletlenül. A lesen lévő Suarez átlépte a labdát, viszont a testével kitakarta a játékszert Alves elől, aki egyébként remekül védett. Meg is adható gól, meg nem is. Itt érdemes kitérni a játékvezetésre, mely az első félidőben kritikán aluli volt. A Valencia brutális szabálytalanságai nem lettek kellőképpen jutalmazva - a második félidőben már elkezdte kipontozni őket -, melynek hatására szétszakadozott volt a játék.

Mit csinál ilyenkor a jó magyar Barca-drukker? Hát felmegy az internetre, és elkezdi kurvaanyázni a bírót. Amit eddig leíram, abból tényleg úgy tűnhet, hogy az a rohadt bíró a Valenciának fújt. De akkor lássuk az érem másik oldalát. Egy egészen egyértelmű tizenegyest nem kapott meg a Valencia, Umtiti egyértelműen kézzel taszította meg a csatárt. Ezután pár perccel Busquetset le kellett volna küldeni a pályáról. Volt már egy jogos sárgája, és elkövetett egy értelmű, lapot érő szabálytalanságot, a bíró mégis megkegyelmezett. Úgyhogy mielőtt a jó magyar Barca-durkker felmegy az internetre, lehetne egy kicsi észt vásárolni magának. 

A második félidőre érzésem szerint kicsit kedvtelenül ment ki a csapat, melyet tovább rontott Rakitic ordító helyzete: nem tudta üres kapura belőni, csak a kapufát találta el. 

A Valencia pedig megtáltosodott, a védelem asszisztálásával Munir lőtt egy nagyon szép gólt. Itt én Umtitit, Gomest és Mascheranot írtam fel fő okozóként, de igazából az egész védelem elcsúszott. 

Ennél a pontnál esett szét teljesen a csapat, melynek köszönhetően 5 percen belül fordítottak a hazaiak. Ez is nagyon szép támadás volt, Umtiti, Gomes és Busquets asszisztálásával. A játék összképe mindenesetre javult, a ronda szabálytanalságok is eltűntek, csak a 70. perc után voltak jellemzőek nyolc percen át. 

Ezután nem tudom, hogyan, de sikerült feltámadni a csapatnak. Egy szöglet utáni fejest még bravúrral hárított Alves, de Suarez berobbanásánál már esélye sem volt. Nem sokat volt hátrányban a csapat.  Ezután érkezett meg a hosszú szenvedés. Nagyjából úgy éreztem magam, mintha a Barátok köztöt kéne néznem: borzasztóan semmi nem történt, és a csapat sem akart menni előre. Messin mintha általános feszültséget, kedvtelenséget láttam volna, rendre csak sétálgatott és fintorgott, mintha várta volna már a meccs végét.

Nagyon úgy is nézett ki, hogy pontosztozkodás lesz a végén, de a Barcának sikerült a lehető legvégén győzni: a meccs lefújása előtt 10 másodperccel kapta meg a büntetőt, melyet (kivételesen?) sikerült értékesíteni. 

Ez most nagyon necces volt, a meccs megmutatta, hogy még mindig nem igazán gördülékeny a liga-beli szereplés, még dolgoznia kell ezen Luchonak. 

Valencia - Barcelona 2-3

Ter Stegen - A gólokról nem tehet, igazán nagyot mondjuk védeni sem tudott. Bakija nem volt, végülis ennek tudunk örülni. 7

Roberto - Érdemit a támadásokhoz nem tudott hozzátenni, a védekezést viszont jól oldotta meg,  és balbekkünkkel ellentétben még vissza sem sérült! 7

Umtiti - Hát francia barátom, ez bizony ordas szar volt! Hétközi remeklését tökéletesen kiegészíti ez a semmi, amit tegnap nyújtott. Mindkét gólban alaposan bennevolt, ami nagy probléma, hiszen Piqué kiesésével ő neki kéne spanyol csapattársa teljesítményét felvennie minden meccsre. 6

Mascherano - Szerintem kimagaslott a védelemből, a pár hétig tartó rossz formáját úgy néz ki, legyűrte. Ez számomra nagyon megnyugtató így, hogy Pique nincs 3 hétig. 7

Digne - Honfitársak tartsanak össze! Tökugyanaz, mint Umtiti. Szerdán remekellt, ma borzasztó volt. Ő oldalán vitte el a Valencia a labdát, fizikai párharcokban gyenge volt, támadásban nulla. 6

Busquets - Ő a középpályán szenvedett. Egy gólnál mindenképp rosszul helyezkedett, de nemcsak ez a probléma vele. Még mindig nem ébredt fel idén. 7

Iniesta - Idő előtti kidőlését nyilván nem lehet értékelni, reméljük, igaz a 8 hétről szóló hír. -

Gomes - Szegény srác a nyári Eb-győzelem után ide igazolt szarakodni. Még mindig nem sikerült kicsit sem elmozdítania az álláspontomat a "használható" irányba. Nem láttam július óta tőle igazán értékes mozdulatot, szerintem jelenleg neki kéne lennie az utolsó számú középpályásnak, mert teljesen használhatatlan. Ha már támadásban nem tud segíteni, legalább védekezésben lenne jó. Ma mindkét gólnál nagyot hibázott... 5

Neymar - Mindenképp jó formában van, viszont ma nem bírt a valenciai védőkkel. Nem játszott rosszul, de egy ilyen Digne előtt nehéz is jól. 7

Messi - Ma ő volt a megmentő, de nem játszott ő sem kiemelkedően. A egyenlítést követő fintorgatásaira, sétálgatásaira, kedvtelenségére meg keresem az indokokat. Ez nincs nyolcas. 7

Suarez - Az MSN-ből szerintem ő volt a legjobb. Küzdött, gyakran csak a szerencse - vagy Alves- választotta el a góltól. Aztán sikerült betalálnia, mely fordulópontot jelentett a meccsben. 7

Rakitic - Meccsek óta nem találja igazi formáját, nagyon jellemző volt üres kapus helyzete. Mindenesetre reméljük, hamarosan belelendül, mert Iniesta kieseésével ő az első számú középpályás. 7

Rakiticnek a következő lehetősége kedden lesz belelendülni, az Espanyol elleni kupamérkőzésen. 

 

Tovább

Camp Nou 2 Guardiola 0

  Vélhetően senki nem számított ilyen különbségű győzelemre a Bajnokok Ligája őszi felének minden bizonnyal legnagyobb összecsapásán. A Camp Nouban borzalmas mérleggel rendelkező City durván beleszaladt a Leo névvel fémjelezett késbe.

Nehezen indult a meccs, az első tíz perc végén is volt miről beszélni. A City nagyon magasan visszatámadott, remélve hogy egy ily módon lefülelt passzból az akció végén túljárnak - az amúgy egész meccsen parádésan helytálló - Ter Stegenen. De nem ez volt a legnagyobb érvágás. A sérüléséből visszatérő Jordi Alba 9 perc után cserét kért. 3/2 csere maradt. Nem jó kezdés. Ám nem kellett sokat várni az első örömmámorra. 6 perccel később Andres Iniesta és Lionel Messi egy nagyszerű kényszerítővel átvitték a vendég védelmet, az akció végén - Fortuna segítségével - a labda Lionel Messi lába előtt kötött ki, aki kettőt húzott rajta, Claudio Bravo mellett elhúzta pimaszul, majd a hálóba gurított. 1-0!

Bár mondhatnám, hogy ez volt az első félidő egyetlen igazán nagy eseménye. De nem. 20 perccel később Piqué labdát kapott, s az akkorra már felbőszült David Silva hátulról teli talppal, szándékosan rácsúszott. Angol tudósok azóta is vizsgálják, az hogy nem ért lapot, de úgy tűnt, Geri összekapta magát. Ám nem sokkal utána Ilikay Gündogan beültette hintába, majd kapura tört. Stegen védett, Piquének pedig ez volt az utolsó momentuma. 3/1 csere maradt egy egész második félidőre. Ezzel ért tehát véget az első 45 perc.

Alig 8 perce tartott a második félidő, mikor eldőlt a találkozó. Claudio Bravo a tizenhatoson kívül eladott egy labdát, Luis Suárez ráemelte, a Chile szülte kapus pedig beleütött, ezzel elkövetve a legvégzetesebb, és a legamatőrebb hibát. Szó nélkül fejet hajtott Mazic előtt, nem reklamált, tudomásul vette: irány az öltöző.

Újabb csúnya vereség.

Innen pedig jött, aminek jönnie kellett. Lionel Messi nemsokkal utána a rövid sarokba vágta a labdát, majd Luis Suárez passzát értékesítette. Majd ismét Mathieu vonta magára a figyelmet. A 71. percben sárgát kapott. Nem telt el egészem 2 perc, szabálytalankodott a szögletzászlónál, Mazic pedig neki is felmutatta a piroslapot. Ez az ember nem ide való!

Nemsokkal később a dühtől és elkeseredettségtől fortyogó Kolarov egyértelműen felrúgta Messit, a szerb sporttárs pedig határozottan, reklamálást nem tűrően mutatott a büntetőpontra. Neymaron volt a sor. Hát nem a kapusba passzolta? De. De nem gond, nem illik tiziből, mondta, majd két perccel utána bevágta a végeredményről döntő gólt.

Barcelona - Manchester City 4-0

 Ter Stegen - Parádésan védett, márpedig kellett nagyokat. Hibája sem volt, úriember módjára elküldte a fanyalgókat az anyjukba. Tetszett a játéka, mindent jól oldott meg. 9

Umtiti - Ha nincs ő, és a mentései, ki tudja mi lett volna. Klasszis. Mascheranonak bizony nem lesz könnyű dolga, a francia nagy vetélytárs, fiatal kora ellenére is. 9

Piqué - Neki csak 39 perc jutott, de azt jól futballozta végig. Sokkal ennél többet róla nem lehet elmondani, legfeljebb annyit, hogy minél gyorsabb gyógyulást kívánunk. 8

Mascherano - Mikor megláttam, hogy a jobb szélen lesz, idegbajt kaptam. De ő is nagyszerűen megoldotta a posztját, sőt, nekem egyenesen meglepetést okozott. Talán kipróbálhatná Lucho többször ott. 8

Alba - Ezt nem lehet sajnos értékelni, reméljük, gyors felépülésben lesz része.

Busquets - Róla megintcsak nem tudok újat mondani. Elengedhetetlen része a Barca egységének. Remekül vett részt a labdakihozatalokban, forgatta a labdát. Szinte hibátlan meccset tudott magáénak. 8

Iniesta - Hihetetlen zsenialitása ismét megvillant. Sarok mögötti passzok, kényszerítő Messivel. Kevesen csinálnak meg ilyeneket 33 évesen. Ismételten nagyszerűen játszott. 9

Rakitic - Nekem kicsit szürkébbnek tűnt, mint szokott. Talán azért van, mert inkább a kontrákkal operáltunl, és nem volt nála a labda, de nem olyan volt mint a bajnokságban. Ezzel együtt nem tudok ellene szólni. 7

Neymar - Kell neki a gól. Hála istennek össze is jött a végén, de ha előbb, meg se állították volna. Ezzel együtt így is csak undorító módon sikerült sokszor...A játékával viszont nem volt gond. 8

Suárez - Sajnos ő kimaradt a gólgyártásból, de reméljük Manchesterben majd villan. Mondjuk lőhetett volna egyet, de inkább megrúgatta a mesterhármast Leoval. Viszont kezd újra formába rázódni, és ez egy cseppet sem gond. 8

Messi - Nos, szerintem a teljesítménye mindent elmond. Lionel Messi addig lesz a világ legjobbja, amíg akar. Tegnap is zseniális volt. Fekszik neki ez a kontrázós játék, lendületből verhetetlen. És ugye a pitih három gól...hát az ki nem maradhatott volna. Hihetetlen teljesítmény megint. 10 

Mathieu - Adjuk el. Gyorsan. Nem ez a szint. Épp talán kezdett elfogadható lenni a játéka, erre egy ilyen hülye pirosat összeszed...és két sárgával 3 perc alatt. Nevetséges. Sokkal többet nem tudok róla mondani. 5 

Digne - Szokatlan helyzet szülte a játékát, de nagyszerűen futballozott. Nem nagyon mentek el mellette, támadott is és védekezett is. Ismételten jó meccse volt, pedig ez azért a Bajnokok Ligája, itt nagyok az elvárások. 9

Tovább

Guardiola-melegítő

A vigói borzalom után volt 2 hetük a srácoknak kipihenni maguknak, majd egy rendes meccsen fogadni és megverni a Deportivot. Sikerült.

Felállást tekintve nem sok meglepetést tartogatott számunkra Enrique. Gyakorlatilag az lenne furcsa, ha Vidal képes lenne bekerülni a keretbe. És így, hogy Roberto sem volt helyette, ez egyértelmű utalás Enrique részéről: "el lehet igazolni!" Az előzetes rajzokkal ellentétben viszont Mathieu nem szélen kezdett, hanem Mascheranot tette ki jobb oldalra a tréner, mely a lehető legjobb megoldás ebben a helyzetben. Ezt váltogatták azzal a variációval, amikor Digne fellépett, így 3 védőssé alakult a rendszer. Ez egyébként idén meglehetősen sokat szerepel. Rakitic visszatért, Messi és Umtiti kicsit még pihenhetett. Tökéletes kezdő felállás. 

Kicsit döcögősen indult a meccs, főleg támadásokban volt pontatlan a Barca. Aztán 20 perc elteltével megszakította a csendet a kiválóan játszó Rafinha, az ő találatával vezett a csapat. Tökéletes beindulásai voltak, ő szerezte a második, lesgyanús gólt is. Innentől pedig nem volt megállás, Neymar pazar passza után Suarez még szebben etette be a védőt, majd gurította be a labdát. A 2 kapufa is simán belefért, hárommal fordultak a csapatok. 

Suarez egy félidőt kapott, hiszen szerdán kulcsfontosságú meccset fog jó eséllyel végigjátszani. Így pedig végre kialakult a várva-várt felállás: Alcacer egyedül mutathatta meg, mit tud. Busquets lecserélésével Rafinha hátrébblépett, Messi pedig plusz minőséget hozott az addig is remek játékba. Majd a duplázó brazil is lement, hogy a mostanában kevesebbet játszó kisSuarez is megmutathassa, mit tud. 

Közben a Deportivo már egyáltalán nem akart focizni, a katalánok pedig már csak egy gólt vállaltak, hiszen Mathieu gólját jogosan érvénytelenítette a bíró. Alcacer amit tudott, kihagyott, Mascherano meg a szokásosnál előrébb helyezkedett, de igazából ennél érdekesebb dolgok nem történtek.

Barcelona - Deportivo 4-0

Sima volt. 

Ter Stegen - Annyira nem volt támadóereje a vendégeknek, hogy kapus sem kellett volna. De tényleg. 7

Digne - Továbbra is azt mondom, hogy rendkívül pozitív, de nem tökéletes. A passzjátéka rendben van. Nem tudom, Alba mennyi időre dőlt ki, de gondolom, a City ellen a francia kezd. Ott ki fog derülni, mit tud. 7

Mathieu - Minden értékelőben leírom, hogy ilyen csapatok ellen beállítható. Nagy nyomás alatt nem volt, így tudja hozni az elvártat. Celta ellen meg még egyszer ne lássam... 7

Piqué - Talán aktívabb volt a franciánál, de sok dolga neki sem volt. Majd a Bl-ben... 8

Mascherano - A meccs bizonyos szakaszaiban jobb hátvédet játszott, többet mozgott fel, mindezt teljesen megbízhatóan. Kezd visszajönni a formába. 9

Busquets - Sokat szidtam, szerintem ő van a csapatból a legrosszabb formában. Tegnap elkezdte összeszedni magát, melynek éppen itt az ideje. Messze van még a legjobbjától, de a Celta elleni teljesítményét tekintve óriási a javulás. 7

Rakitic - Most tért vissza sérüléséből, ez meg is látszott a teljesítményén, teljesen beleolvadt a mezőnybe. Eléggé szürke volt, tudjuk be ezt a felépülés utolsó státuszának. 7

Arda - Vele kapcsolatban is az az érzésem, mint horvát társánál írtam, szürke volt. Rafinhával váltogatták a pozíciókat, ma a brazilnak jött ki jobban a lépés. 7

Rafinha - Év elején az igazolásokat látva nagyon féltem, hogy elveszítjük őt/formáját, de erre nagyon rácáfolni látszik. Egyre jobban játszik a meccseken, ma ez számszerűleg is megmutatkozott. 8

Suarez - Busquetssel egyetemben kezd vissztárni régi önmagához. Elég komoran néztem magam elé a meccs elején, amikor 2 méterről képes volt kihagyni a fejest, de aztán a gólja kárpótolta azt az érzést. Reméljük, ez a fellendülése most nem egy meccsig fog tartani. 8

Cserék közül csak Alcacert értékelném. Egy félideje volt megmutatni, mit tud. Látszott rajta egy-egy kihagyott helyzet után, hogy nagyon feszült sikertelensége miatt. Aztán a többiek egyre jobban szerettek volna vele gólt rúgatni, melyek után egyre nagyobb kimaradások következtek. Ő a befejező csatár, neki ezeket kötelezően be kéne rúgnia. De legalább párat közülük. Ez így eddig nagy csalódás. 6

Folytatás hétközben a Bl-ben. 

Tovább

Amolyan morbid felüdülés

Sosem kellemes érzés a Celtához látogatni, hisz az ember sokkal kevésbé érezheti magát biztonságban, mint mondjuk az Atletico ellen. Pont ezért 2. kedvencem a spanyolok közül a vigói alakulat, hiszen a kisebb (értsd: nem az első 5) klubbok közül ők azok, akik hazai pályán rendes játékkal képesek megállítani a Barcát. Nem állnak be 10 méterre a kaputól védekezni sőt, ők irányítják a meccset. Amikor évi 30 meccsen hattal veri a csapatod a másikat, akkor amolyan morbid felüdülést eredményez egy-egy ilyen meccs. Hisz eltér a monotonítástól, és megmutatja, hogy sose bízd el magad. 

Egyébként a meccs nem kezdődött rosszul, nem modom, hogy teljesen magabiztos volt a csapat, de amolyan átlagmeccsnek nézett ki. Úgy nézett ki 21 percig. Mert aztán jött die Verteidigung [a védelem]. Az első gólt gyakorlatilag a komplett hátsó alakzat nyelte be. Kezdődött azzal, hogy Stegennek egy lapos 15 méteres passzt nehéz volt pontosan kiadni. Nagyon szar volt, de talán menthető lett volna. Pechére a német kapusnak Busquetsnek akart passzolni, aki augusztus óta alszik, ma volt a legmélyebb álma. Úgyhogy ő csak megbotolva továbbengedte a labdát, ami aztán egy fizikai párharcot megnyerő hazaihoz került. Ezután totális lemaradás (Alba) és szar helyezkedés (Mathieu) következett, máris vezettek a hazaiak. 

A második gól is hasonló balfaszkodás következtében érkezett. Suarez elveszített egy labdát a Celta tizenhatosánál, amit aztán a védők előreíveltek. Nem értem, miért csak 2 játékos volt a térfelünkön, mindenesetre Busquets megye 1 szinten aláfejelt, ami nyilván a csatárnál kötött ki. Ezután elkezdett futni vele, Piqué meg testőrt játszott: hűségesen követte a főnököt. Az fel sem merült benne, hogy nem passzolja középre a hazai játékos, így az elhúzott balra, majd berúgta a másodikat. Itt hozzátenném, hogy a fizikai párharcokban kifejezetten gyenge Gomes is lemaradt, így ha a csatár mégis Pique elképzelési szerint dönt, és leadja középre, akkor is simán gól. Gratulálok!

Pont a Barca meccsein szokott lenni, hogy lőnek egy gólt, melytől az ellenfél annyira összezavarodik, hogy 1-2 percen belül rögtön kap még egyet. Na ez most a katalánokkal történt meg. Na de hogy? Ekkor hittem azt, hogy a komédia tetőpontján vagyunk (de óóóóó még jön Stegen barátunk is majd - spoiler...), úgyhogy elemezzük is ki. 30 méterre a kaputól vitte szabadon a játékos, hisz fel sem merülne, hogy valaki kimozduljon rá. Ekkor rádöbben, hogy futhat is. Alba és Busquets barátunk között vagy 8 méter volt, ezért igazán nem okozott problémát a csatárnak indítania. Ekkor kellett volna Piquének kirúgnia, csak éppen a spanyol elvtárs úgy lemaradt, mint én a múltkori BL-döntőről. (Színházban voltam.) Na mindegy, akkor a csapat legjobbja, Mathieu rendelkezésre áll, majd ő kirúgja valahova a labdát. Hát ki is rúgta, az egészen biztos. A kurva kapujába, abba. Azt már meg sem kérdezem, hogy ha becsúszik, akkor miért nem úgy teszi, hogy a lába ne a kapuja irányába álljon. Nincs értelme erről beszélni, ugorjunk. 

A23 kolléga a meccset nem nézvén félidei eredményt látva megkérdezte tőlem, hogy látok-e esélyt fordításra. Mondtam, hogy max az x-re, de már azért is összetenném a kezem. 

A csapat sokkal koncentráltabban jött ki a pályára, mely nagyban Iniesta érdeme, de azért Busquets is összeszedte magát legalább minimálisan. Viszont itt is azt éreztem, hogy jobbak a fizikai párharcokban, sokkal gyorsabbak, éberebbek. Aztán a nagy büdös semmiből jött Piqué fejese, mellyel kozmetikáztunk az eredményen. Piqué egyébként a hátára vette a csapatot, mely a régi szép (=Puyol) időkre emlékeztetett. Rengeteget mozgott fel, gyakran csatárrá vált, és mindenképpen vezéregyéniség volt. Aztán kaptak egy jogos büntetőt, melyet sikerült belőni, itt éreztem azt, hogy talán meglehet, de aztán jött:

STEGEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN!!!!!!!!!!!!!!!!!444!!4!

Nos Stegenke úgy döntött, hogy fasznak sem kell az a 1 pont, jó a negyedik hely is (mert bizony jelenleg ezt a pozíciót foglaljuk el), és kikukázta a meccset. Nem, nem varrom csak az ő nyakába a vereséget, de kiváló érzékkel pont abban a pillanatban érezte magát cirkuszi bohócnak, amikor meglehetett volna az egyenlítés. 

Elemezzük ki! Kedves olvasó! Te vagy a kapus. 15 perc van hátra, 1 góllal vezet az ellenfél. Balról a védőd hátrapasszolja neked a labdát. Balról fut rád a csatár, de még van bőven időd kezdeni a labdával valamit. Jobbról egy másik, üresen álló védő néz rád. Mit csinálnál? Hát perrrrsze, hogy megvárod a csatárt, majd 10 centiről megpróbálod átemelni. Scép votl, Bráfó! Ja nem, ő veled ellentétben normálisan tud védeni. 

Lenézek ilyenkor meccsek után az internet sötét bugyraiba, ahol el is kezdődött a német kapus alázása/szent védelme. Szerintem mindkettő cselekedet hibádzik. Ha a saját játékosodat hibája után élvezettel szapulod, akkor nem vagy teljesen normális. Senki ne várja Stegen vagy Mathieu hibáit csak azért, hogy aztán "Én megmondtam..."-ozzon.

Stegen minden meccsen hibákat véd. Gyakran hajmeresztőeket, ezeket általában megússza, kisegítik a társak. Csakhogy tegnap balfasz védelmet fogott ki, így neki is élesebbek az amúgy szokásos hibái. Ha képes volt egy ilyen gólt bekapni, és rohadt lazán, ráérősen átemelni 10 cm-ről a csatárt 1 gólos hátránynál, akkor én meg szórakozottak nevezem. Akkor meg nem a Barca kapujába való. 

Celta Vigo - Barcelona 4-3 

Megérdemelt győzelem, megérdemelt vereség.

Ter Stegen -  Igazából már mindent elmondtam, amit gondolok, 2 gólról nem tehet, 2-nek a közvetlen okozója. Emellett még teljesen középre érkező lövéseket kellett megfognia, az még nekem is menne, hisz nem egyszer védtem kapusként, mióta focizok. 4

Roberto - Ő a használható kategóriát képezte, de második félidőre szerintem elfáradt, annyira nem volt éles. A csapatátlagot felfelé húzta. 6

Piqué - Az értékelést két félidő pontszámainak átlaga alapján szoktam meghozni. Piquenél ez igen változó, hiszen az egyikben egy ötöst, míg a másikban jelentősen jobb kilencest kapott. Az első játékrészben aktív tagja volt a katasztrofális védelemnek. Nevét a 2. és 3. bekapott gólnál írtam fel, egyiknél se tudta, hol van. A második félidőben elért érdemeit pedig már leírtam. Az átlag így is csak 7.

Mathieu - Nos szórakozva olvastam, hogy Mathieu lemondta a válogatottságot, mert csak klubcsapatával szeretne foglalkozni. Szerintem azzal sem biztos, hogy kéne. Korábbi értékelő(k)ben írtam már, hogy Mathieu teljesen jól beállítható kisebb csapatok ellen. De könyörgöm, A CELTA NEM KIS CSAPAT! Nem tudom, mit gondolt Enrique, amikor Mascherano helyére bepakolta, de az eredményét mindenesetre látom: 2 gólban volt benne, az egyiket egyenesen ő szerezte. 4

Alba - Egyre többet futkos fel, melyet talán nem kéne ilyen mértékben erőltetni, hiszen csomószor nem ér vissza. Ő is gyengén játszott, hatástalan volt, cserében ő is 2 gólban volt benne. 5

Busquets - Szerintem az eddig eltelt szezonban 2 játékos teljesít igazán alul: Suarez és ő. Én hétfőn fél 7-kor kelek, ennek fejében 10-kor szoktam aludni menni. Ez a meccs miatt tegnap 11-re esett a fekvési időpont, melynek köszönhetően végigásítoztam a meccset. Jó eséllyel azért, mert egyfolytában a spanyolt néztem. Ilyen álmosítóan balfaszul játszani már művészet. Rossz passzok, rossz ütemek, kevés futás, szarakodás, ez jellemezte. Ő az aki gyökerestül benne volt mindhárom gólban, de legalább a második félidőre összeszedte valamennyire magát. A meccs egyik legrosszabja. 4

Rafinha - Tudjátok, mi a közös Rafinhában és a Tesco Fitt Aqua vizekben? Hát hogy mindkettőt kivonják a forgalomból. Hogy mi a különbség? Az, hogy a víz életveszélyes is lehet. Na Rafinha tegnap nagyon durván nem volt az a Vigóra. Ennyi. 6

(Ha valaki nem értené): http://444.hu/2016/09/29/verzes-borrohadas-sejthalal-klasszikus-korhazi-bakteriumot-talalt-a-magyar-tesco-az-asvanyvizben-visszahivtak

Gomes - Tegnapi egyetlen használható eredménye a kiharcolt büntető. Elesni jól tud, védekezni kevésbé, 1 gólban volt totálisan benne. Amúgy meg beleolvadt a középpálya szürkeségébe Iniesta érkezéséig. 6

Arda - Én továbbra is meg vagyok elégedve vele, láttam rajta az igyekezetet, voltak jó periódusai is. Persze nem élete legjobb teljesítménye, de kire is lenne ez elmondható? 7

Suarez - Busquetsnél leírtam érzéseimet vele kapcsolatban, valahogy idén nem akar összejönni huzamosabb jó teljesítmény. Persze az ő posztjára nagyon hat a többiek teljesítménye, mely lássuk be, korántsem volt fényes, de az ember ennél akkor is többet vár. 5

Neymar -  Ő is próbálkozott, jelentősen jobban, mint Suarez, a második félidőben pedig több teret is kapott ehhez. A büntetőt legalább berúgta. 

Cserék - Iniesta zsenialitása ezekben az általa okozott minőségkülönbségekben látszik meg igazán, ezért ő a világ legjobbja posztján. Az addigi átjáróház középpályát rendesen védekező, és támadásokat előkészítővé faragta. Zseni. Denis is jól jött be, egy gólpasszt jegyez, Alcacert meg hagyjuk. 

Enrique - Ritkán szoktam őt is bevenni, de érdemes most megvitatni, mennyiben az ő hibája a vereség. Idén végre elkezdett rotálni, melynek hatására a legtöbb játékos nagyjából egyenlő percet játszik. Szerintem ez nagyon jó, és kifejezetten jól csinálja. Csinálta eddig. A Celta ellen szerintem ekkora rotálás nem fér bele, Mathieu-t azonnal kiszedném a kezdőből. Az is látszik, hogy egy ilyen szintű csapat ellen a Rakitic-Iniesta párosból egynek legalább pályán kell lennie kezdőként. A csapat csak negyedik, mely könnyen ráfogható a rotálásra. Szerintem azonban idén a Barcában végre olyan emberek vannak, akiknek hozniuk kéne ezeken a meccseken az elvárt szintet. Ezen kéne módostíani, nem a rotáláson. 2 hét van rá, remélem, elég idő lesz. 

Tovább

worldoffcb

blogavatar

A World of FCB Facebook oldal hivatalos blogja. Oldalunk: https://www.facebook.com/World-of-FCB-230046300705763/?fref=ts

Legfrissebb bejegyzések